Vuoto- ja vesivahinkojen ennaltaehkäisy

Vesivuodot on nopeimmin yleistyvä vahinkotyyppi. Vuotovahingot aiheuttavat rahallisen vahingon ohella hankaluuksia korvaavien tilojen, kuljetusten ja muiden poikkeusjärjestelyjen takia.​​​​​​​

Pienennä vesivahingon riskiä

Tiesitkö, että Suomessa tapahtuu vuosittain noin 60 000 vesivahinkoa? Vaikka vakuutus korvaisikin remontista aiheutuvat kulut, koituu vesivahingoista usein toimintaa hankaloittavia lisäjärjestelyjä, jotka tulevat kalliiksi yrittäjälle. Näitä vinkkejä seuraamalla turvaat yrityksesi vesivahingon aiheuttamilta tuhoilta.

Tiedosta riskit

Yrittäjänä sinun on hyvä tiedostaa, että erilaiset vesi- ja vuotovahingot yleistyvät jatkuvasti. Suomessa tapahtuu keskimäärin 164 vesivahinkoa päivässä, ja vuosittain ne vaikuttavat tuhansien suomalaisyritysten toimeentuloon.

Vesivahingot ja vuodot ovat jopa tulipaloja suurempi riski esimerkiksi sairaaloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Tämän tyyppisissä palvelurakennuksissa ylimääräisiä kustannuksia ja päänvaivaa aiheutuu korvaavien tilojen vuokraamisesta, kuljetuksista ja muista poikkeusjärjestelyistä.

Riskipaikat

Kiinteistöjen riskipaikkoja ovat käyttövesiputkiston, viemärien ja pesukoneiden vuodot. Vanhoissa kiinteistöissä käyttövesi- ja viemäriputkiston saneeraus pienentää oleellisesti vahinkoriskiä, mutta vuotovahinkojen torjuntaan voi käyttää myös erilaisia laitteita, kuten vedentulon katkaisevia vesivuotokytkimiä.

Turvaa yrityksesi vesivahingolta oikeilla vakuutuksilla

Vuotojen yhteydessä tapahtuvat omaisuusvahingot korvataan useimmiten yrittäjän vapaaehtoisesta irtaimistovakuutuksesta. Silti esimerkiksi kauppiaita ja varastonhoitajia kehotetaan pitämään omaisuutensa irti lattiasta, jotta nopeasti leviävät kosteusvauriot eivät pääsisi tuhoamaan irtaimistoa.

Kiinteistön omistajana olet itse vastuussa kiinteistövakuutuksen solmimisesta ja ylläpidosta. Mikäli yrityksesi toimitilat puolestaan ovat vuokralla, kannattaa tarkistaa vuokrasopimuksesta vaatiiko vuokranantajasi, että vakuutat rakennuksen tai sen osan.

Vuokralaisille suosittelemme keskeytysvakuutusta, joka korvaa katemenetyksiä liiketoiminnan keskeytymisen ajalta. Keskeytyksen aikana vakuutusyhtiön asiantuntija auttaa sinua hallitsemaan vesivahingosta aiheutuvia haittoja esimerkiksi etsimällä korvaavat liiketilat remontin ajaksi.

Yrittäjänä sinun kannattaa harkita myös toiminnan vastuuvakuutusta, joka korvaa omasta toiminnastasi aiheutuvat esine- ja henkilövahingot.

Torju ja tarkkaile

Hitaasti syntyvät vuotovahingot eivät aina ole korvattavia, ja siksi niiden torjunta on erityisen järkevää.

Kiinteistöjen riskipaikkoja ovat käyttövesiputkiston ja viemäreiden vuodot sekä pesukonevuodot. Vanhoissa kiinteistöissä käyttövesi- ja viemäriputkiston saneeraus pienentää oleellisesti vahinkoriskiä. Vuotovahinkojen torjuntaan voi käyttää myös teknisiä laitteita.

Kosteuden tunnistavat vesivuotohälyttimet ovat edullisia ja helppoja asentaa. Ne mittaavat kuitenkin usein vain yhtä kohdetta (esimerkiksi pesukonetta) eivätkä automaattisesti katkaise vedentuloa havaitessaan vuodon.

Vesivuotokytkimet tunnistavat kaikki vuodot yhdellä anturilla. Ne myös katkaisevat vedentulon ja vähentävät siten vahinkoja. Erityisen hyvin ne sopivat kiinteistöihin, joiden vedenkulutus esimerkiksi yöaikaan on vähäistä (päiväkodit, koulut, hoitolaitokset).

Huolehdi, että yrityksesi toiminnan riskit tunnistetaan ja vahinkojen torjuntaan panostetaan ennakoivasti. Ennaltaehkäisemällä vahinkoja säästät ja turvaat yritystoiminnan jatkuvuuden. Lue lisää riskienhallinnasta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin lähetämme sinulle tarjouksen yrityksesi vakuutuksista. Se ei sido sinua mihinkään, mutta saat selkeän käsityksen yrityksesi vakuutustarpeista.

Voit myös jättää asiantuntijallemme soittopyynnön, jos haluat keskustella yrityksen vakuuttamisesta.