Yrittäjä, lakiasioista ei tarvitse selvitä yksin

Yrittäjä toimii usein ydinliiketoimintansa ohella assistenttina, markkinointipäällikkönä, projektinjohtajana, it-tukena ja juristina. Multitasking käy koko ajan vaikeammaksi ja rajallisten resurssien vuoksi huomio esimerkiksi yrityksen oikeudellisiin asioihin ja riskeihin voi jäädä vaarallisen vähälle. Lue, kuinka Ifin Lakiapu-tiimi auttaa tässä!

Yrityksen toimintaan sisältyy oikeudellisia riskejä, joita ei ole välttämättä helppo hahmottaa. Sopimusasioissa luotetaan sopimuskumppaniin tai onneen, eikä sopimusehtoja aina tarkastella kriittisesti. Työnantajana toimiessa saatetaan unohtaa toimia velvoitteiden mukaisesti, koska kiireessä ei ole ollut aikaa pysähtyä miettimään miten esimerkiksi irtisanominen tulisi tehdä. Taloyhtiössä hallitus puolestaan yrittää usein pärjätä ilman juristia, koska kustannus voi äkkiä kasvaa niin isoksi, että juristin käyttämiseen tarvittaisiin päätös yhtiökokoukselta. Yritetään selvitä ja pärjätä.

Yrityksen ei kuitenkaan tarvitse selvitä yksin. Asiantuntijoiden avulla voidaan ennakoida ja hallita toimintaan liittyviä oikeudellisia riskejä. Kun Ifin yritysasiakas ei tiedä, mitä tehdä ja haluaisi saada tukea toimien oikeellisuuden varmistamiseen, voi hän olla yhteydessä Ifin Lakiapuun. Se on maksuton palvelu, joka kuuluu kaikkiin yritysten oikeusturvavakuutuksiin.

”Valitettavan usein on nähty, että oikeudellisten asioiden unohtaminen, kesken jättäminen tai laiminlyöminen, johtaa erimielisyyksiin, jotka ovat haitallisia yritykselle niin ajallisesti, rahallisesti kuin voimavarallisestikin. Tarkistuttamalla sopimus tai jopa vain keskustelemalla asiantuntijan kanssa sopimuksen sisällöstä, voidaan välttyä säröiltä asiakas-toimittajasuhteissa”, toteaa Lakiapu-tiimin vetäjä Tia Mäki.

Naapurilta vinkin kysyminen ja pykälien googlaaminen auttaa vähän, Ifin Lakiapu auttaa paljon.

Asiakkaan rinnalla monenlaisissa lakiasioissa

Lakiapu-tiimissä toimiva juristi Sanna-Mari Mannila on kiinteistöasioita hoitaessaan huomannut, että taloyhtiöillä on usein tarve saada lyhyt kirjallinen lausunto tilanteessa, jossa yhtiön ja osakkaan välillä on epäselvyyttä korjauksista tai halutaan apua yhtiökokouksen esityslistan laatimiseen ja urakkasopimuksen läpikäymiseen ja käsittelyyn.

”Vielä hetki sitten useissa taloyhtiöissä mietittiin ja toteutettiin myös lisä- ja täydennysrakennushankkeita ja päätöksentekoon liittyviä kysymyksiä, mutta rakentamisen hiipuminen tullee näkymään näiden kysymyksien laantumisena”, Mannila arvelee.

Toinen tiimin juristi Annina Vihanto haluaa korostaa, että työoikeudellisissa asioissa keskiössä on työnantajan mahdollisuus ennaltaehkäisevällä ja huolellisella toiminnallaan pyrkiä ehkäisemään työsuhteita koskevien riitojen syntyminen, ja se mahdollisuus kannattaa käyttää.

”Työnantajan tulisi tuntea lain mukaiset velvoitteensa ja tietää menettelyt, joita esimerkiksi työsuhteen päättämiseen liittyy. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä harvoin on omaa hr-henkilöä tai juristia, minkä takia olenkin kokenut Lakiapumme kiehtovana, kun voimme tarjota tällaisen merkittävän lisäedun ja apua asiakkaallemme eri työoikeudellisissa kysymyksissä”, kommentoi Vihanto.

Ifin Lakiapu on yritysten oikeusturvavakuutukseen sisältyvä maksuton riskienhallintapalvelu, joka on tarkoitettu matalan kynnyksen kanavaksi yrityksille ja yhteisöille ja saada oikeudellista neuvoa.

Lue lisää Lakiapu-palvelusta.

Kuuntele video - tiiminvetäjä Tia Mäki kertoo, mikä on Lakiapu?

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä

Älä kirjoita palautteeseen henkilötietoja, kuten nimeä, puhelinnumeroa, sähköpostia, osoitetta tai muita arkaluonteisia tietoja.

Et voi hoitaa vakuutusasioitasi tai jättää yhteydenottopyyntöä tämän palautelomakkeen kautta. Emme voi vastata jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.

* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Kirjoittanut

Ifin Lakiapu-tiimi